Faceți căutări pe acest blog

11 martie, 2012

Asasinii economici(AE) in Romania- Pactul celor care ar trebui sa apere interesele tarii noastre, cu cei care ne fura tara!

In randurile ce urmeaza, vreau sa scot in evidenta un aspect, care nu numai ca imi da de gandit si care ar trebui sa dea tuturor de gandit, acela ca acesti Asasini Economici(AE) si-au facut si isi fac simtita prezenta si in Romania. Exemplele pe care ma bazez sunt destule: de la contractul dezastruos pentru noi romanii, dar un succes pentru corporatia Bechtel; contractul de la Rosia Montana, sau Rosia Poieni; Posta Romana, care este pe lista viitoarelor afaceri ale AE, cu statul(mai bine spus cu acei membrii care doresc inaltarea imperiului politico-financiar), exemple sunt destule, in randul privatizarilor, al falimentelor controlate, ca mai tarziu cele vizate, sa fie vandute pe nimic- toate acestea reprezinta mai mult decat exemple concrete, care ar trebui sa dea de gandit tuturor, nu trebuie sa fi expert, vreun specialist in economie sau in munca de informatii, nu, oricine poate sa isi dea seama ca nimic nu este in voia intamplarii. Politicienii stiu foarte bine aceste aspecte, pentru ca in fond ei sunt cei care semneaza contracte cu acesti AE (asasini economici). Reflectati la randurile urmatoare, spuse de o persoana mai mult decat avizata, si anume de un fost asasin economic:

„ De fapt, ceea ce noi, asasinii economici, facem cel mai bine este sa cladim tocmai acest IMPERIU GLOBAL. Suntem un grup de elita alcatuit din femei si barbati care utilizeaza organizatiile financiare internationale pentru a crea conditiile in masura sa determine aservirea celorlalte natiuni corporatocratiei(termen ce reuneste guvernele, banciile si corporatiile ce ridica imperiul global ) aflate in fruntea celor mai mari corporatii, guverne si banci. Asemenea echivalentilor nostri din Mafie, si noi, asasinii economici, facem tot felul de favoruri. Acestea iau forma imprumuturilor pentru dezvoltarea infrastructurilor- centrale electrice, autostrazi, porturi, aeroporturi sau parcuri industriale. O conditie a acordarii acestor imprumuturi este ca numai companiile de constructii si inginerie tehnologica din tara noastra sa se ocupe de respectivele proiecte. In esenta, cea mai mare parte din bani nu paraeste niciodata Statele Unite, fiind pur si simplu transferati din conturile de la Washington catre firmele prestatoare din New York, Houston sau San Francisco.
In ciuda faptului ca banii sunt returnati aproape imediat corporatiilor membre ale corporatocratiei(creditorul), tara care le primeste este obligata sa returneze intreaga suma, plus dobanda. Daca un AE dobandeste succes deplin, atunci imprumuturile sunt atat de mari incat, dupa cativa ani, debitorul ajunge in IMPOSIBILITATEA de a le mai plăti. In astfel de cazuri, dupa modelul Mafiei, ne revendicam partea care ni se datoreaza, ceea ce inseamna, de cele mai multe ori, una sau mai multe din urmatoarele pretentii: control asupra voturilor din ONU, instalarea de baze militare sau accesul la resurse pretioase(...)Desigur, debitorul continua sa ne datoreze bani –si, uite asa, o alta tara se mai adauga imperiului nostru global”.- John Perkins: Confesiunile unui asasin economic, 2004.

Acum, eu ma intreb oare si Romania face parte din categoria tarilor datoare? Eu sincer, cred ca da, numai din enumerarea catorva dintre „pretentiile” reprezentantiilor imperiului global, si anume AE, cum ar fi instalarea de baze militare(sa fie si scutul anti-racheta de la Deveselul, parte din aceasta categorie?), sau accesul la resurse pretioase(sa fie Rosia Montana- pe care Traian Basescu vrea cu orice pret sa o dea..., urmeaza altele, Rosia Poieni, etc)- ne dam seama ca intradevar face parte din categoria tarilor datoare. Oricum jocul politico-financiar, este mult mai complex decat pare. Intreaga „clasa” politica, a fost vanduta si este in continuare „de vanzare”, daca mai exista si exceptii printre ei,de patrioti, au scuzele mele, dar pana la proba contrarie, imi mentin parerea.

PS: nu m-ar mira, ca intr-o zii, sa aflam ca FMI, nu este decat instrumentul acestui imperiu global. ISI PUNE CINEVA INTREBAREA DE UNDE ARE FMI , BANI SA ISI PERMITA SA IMPRUMUTE ATATEA STATE??

 
Criss Crysie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu